ماکت معماری
هر آنچه که باید در مورد ماكت معماري بدانید!
چه یک دانشجوی معماری باشید و چه یک معمار، نیاز به مهارت های متعددی دارید که یکی از آنها ماکت سازی است.
ساخت ماکت معماری راه خوبی برای ارائه نسخه سه بعدی از طراحی معماری، طراحی داخلی یا پروژه طراحی شهری شماست. آنها به شما این حس را میدهند که عناصر مختلف در واقعیت با هم ترکیب شدهاند. علاوه بر این، درک آنها برای سایر بینندگان، به ویژه آنهایی که تجربهای در معماری ندارند، آسانتر است.
به خوبی میدانیم که امروز در کنار رندر های سه بعدی، ماکت ساختمان مرحله دیگری از فرآیند طراحی معماری است که میتوانند نحوه پیشروی معمار در طول فرآیند خلاقانه و ساختوساز را نشان دهند.
ما در این مقاله، ماکت معماری را به عنوان یک ابزار و محصولی نوآورانه در معماری مورد بررسی قرار دادهایم و به ابعاد مختلف آن از زبان معماران نامدار جهان پرداختهایم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
ماکت معماری چیست؟
ماکت معماری یک نمایش سه بعدی از طرح ساختمانِ پیشنهادی است. با یک ماکت معماری ، می توانید مقیاس و طراحی بالقوه یک پروژه ساخت و ساز یا طراحی داخلی را ببینید. به طور سنتی، سازندگان ماکت بهصورت دستی این ماکت ها را خلق میکردند، اما به لطف پیشرفت در فناوری رایانه، مدل های سه بعدی اکنون به طور گسترده ای برای ارائه یک ایده ساخت و ساز استفاده می شوند.
سفارش ساخت ماکت معماری!
به عنوان یک معمار حرفهای که علاقهمند است ایدههای پیچیدهی خود را به کارفرما ارائه دهد یا فعال در صنعت ساختمانی که قصد دارد با یک ارائه حرفهای ساختمان در حال ساخت خود را به فروش برساند، چه معیار هایی را در سفارش ساخت ماکت در نظر میگیرید؟ اگر مایل به همکاری با یک تیم حرفهای هستید، ما را بیشتر بشناسید!
مطالعه این مطلب پیشنهاد میشود: باید های سفارش ساخت ماکت
اهداف ساخت ماکت معماری چیست؟
ماکتهای معماری برای اهداف بسیاری از ایده گرفته تا محصول نهایی مورد استفاده قرار میگیرند.
- ماکت ها می توانند یک پروژه را بفروشند. معماران از مدل هایی برای تجسم پروژه بین معمار و کارفرما، برای فروش ایده پروژه (یا برنامه ریزی)، یا ارائه اطلاعات به عموم در مورد املاک پیشنهادی یا موجود استفاده می کنند.
- ماکت ها می توانند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کنند. یک ماکت معماری می تواند به پیمانکاران کمک کند تا هر گونه چالش احتمالی ساخت و ساز را مشخص کنند. این مدل تصویری سه بعدی از پروژه را برای بازرسان به نمایش می گذارد و به آنها اجازه می دهد تا هر گونه مشکل احتمالی را مشخص کنند. پرداختن به این مسائل در مرحله طراحی می تواند در هزینه و زمان شما صرفه جویی کند.
- ماکت ها می توانند به جمع آوری کمک مالی کمک کنند. یک ماکت خوش ساخت می تواند به شما در جمع آوری پول برای ایجاد پروژه خود کمک کند. این ماکت به سرمایه گذاران یک نمایش بصری از ایده شما می دهد و به آنها امکان می دهد دقیقاً ببینند پولشان به کجا می رود.
سطوح ماكت معماري
سه سطح مختلف ماکت سازی در معماری:
۱. طراحی ماکت مفهومی (کانسپت). در مرحله اولیه ایده های طراحی شما، دیدن فرم و شکل شروع می تواند مفید باشد. در حالی که طرح دوبعدی روشی است که اکثر طراحان فاز اول طراحی را شروع می کنند، یک مدل پایه می تواند دیدگاه متفاوتی را در فرآیند طراحی ارائه دهد. مدل های مفهومی اغلب از مواد ارزان قیمت مانند چوب بالسا یا فوم ساخته می شوند و به سرعت در کنار هم قرار می گیرند.
۲. ماکت طراحی کار . هنگامی که ایده کامل تری از آنچه ایجاد می کنید را توسعه دادید، می توانید به سراغ یک ماکت طراحی کار بروید. اگر با هر گونه نقص یا مشکلی در طراحی اولیه خود مواجه شده اید، ساخت ماکت طراحی می تواند به شما کمک کند تا آنها را برطرف کنید و احتمالاً ایده های جدید و نوآورانه ای را که می توانید اجرا کنید روشن کند. سازندگان ماکت معمولاً از مواد مستحکم تری مانند چوب، بتن و فلز برای ایجاد یک ماکتس طراحی کار استفاده می کنند.
۳. ماکت ارائه مفهوم. یک ماکت ارائه؛ از جزئیات بالاتری نسبت به ماکت اولیه شما برخوردار است که مواد و مقیاس محصول نهایی شما را بهتر منعکس می کند. ماکت های ارائه مفهومی برای زمانی است که شما آماده ارائه ایده های خود به مشتری یا عموم هستید. سازندگان ماکت از مواد با کیفیت بالا مانند رزین یا حتی یک چاپگر سه بعدی برای ایجاد یک ماکت ارائه استفاده می کنند.
انوع ماکت معماری و نحوه ساخت آنها
علیرغم همهی پیشرفت هایی که امروز با آن مواجه هستیم، دنیای ماکت سازی جایگاه خودش در بین معماران را حفظ کرده است. دنیایی که که فرصتی برای معماران فراهم میآورد که تخیلات، ایده و طرح های خود را نه صرفاً در پشت صفحه نمایش لپ تاپ، بلکه بصروت واقعیتر و ملموستری در قالب ماکت ببیند؛ مسائل سازهای آن را بهتر درک کنند و ایده های خود را به شکل بهتری به کارفرما ارائه دهند. حال با این توضیح به تعدادی از انواع ماکت معماری مرسوم و نحوه ساخت آنها میپردازیم.
بد نیست قبل از پرداختن به انواع ماکت معماری و نحوهی ساخت آنها اشاره کنیم که فناوری نوظهوری دست معماران برای ساخت ماکت را باز گذاشته است. برای مطالعه مطلبی در اینباره میتوانید به این مطلب سر بزنید:
اگر در مسیر فعالیت حرفهای خود نیاز به مشاوره ساخت ماکت یا استفاده از فناوری های مختلف در این زمینه داشته باشید، میتوانید سری به وب سایت پرینت سه بعدی تبریز اینوف بزنید.
۱. ماکت معماری توپوگرافی
ماکت های معماری توپوگرافی، سطوح و خطوط سایت را بیان میکنند. در حالی که هر ماکت معماری به یک پایه مسطح نیاز دارد، ماکتهای توپوگرافی به عنوان یک پایه عمل میکنند. تقریباً هیچ نقطهای روی زمین صاف نیست. بنابراین، ماکت های توپوگرافی برای تجزیه و تحلیل سطوح سایت و زهکشی استفاده میشود و به معماران در مراحل اولیه طراحی و درک سایت کمک میکند.
نحوه ساخت ماکت معماری توپوگرافی:
- مقیاس مدل را تثبیت کنید.
- مواد مورد نیاز را با توجه به مقیاس انتخاب کنید. فوم برد، همهکاره ترین متریال برای ماکت های معماری است که در ضخامتهای مختلف موجود است.
- شیت توپوگرافی خود را در اندازه ماکت چاپ کنید.
- هر یک از خطوط تراز را با متریالی که انتخاب کردهاید، به اندازه پایه ترسیم کنید و در امتداد خطوطی که ترسیم کردهاید برش را آغاز کتید.
- اکنون باید سطوحی از فومبُرد چسبانده شده روی یکدیگر را در اختیار داشته باشیم؛ پس شروع به چسباندن برد های برش خورده کنید.
- ماکت توپوگرافی باید آماده باشد. لبه ها را فرمبُرد را با سمباده کاغذ صاف کنید.
در مورد بدنههای آبی از اپوکسی با رنگ آبی استفاده کنید. با این حال، اگر فرصت یا تمرکز کافی برای ساخت ماکت توپوگرافی ندارید، یکی از روشهای تخصصی تر این نوع ماکت ها چاپ سه بعدی است.
۲. ماکت معماری خارجی ساختمان
ماکت معماری خارجی ساختمان، پر تعداد ترین نوع ماکت ساخته شده است. این نوع ماکت برای نمایش به کارفرمای بالقوه استفاده میشود. موادی مانند فوم برد، مقوا، کاغذ کارتنی، چوب، فلز و پلاستیک (که چاپ سه بعدی است) همراه با ورقهای شیشهای یا ورقهای شفاف برای ساخت پنجرهها و سایر ویژگیها استفاده میشود.
نحوه ساخت ماکت معماری خارجی ساختمان
- پایه توپوگرافی را بسازید.
- مواد مورد نیاز را انتخاب کنید. روی بُرد، طرح کلی را بکشید و آن را برش دهید. همچنین، بخشهای حجمدار را روی بُرد ببرید. هر گونه برآمدگی یا فرورفتگی را میتوان به حجم اصلی اضافه کرد یا از آن حذف کرد.
- اطمینان حاصل کنید که ضخامت دیوارها با مقیاس طراحی هماهنگ هستند. جزئیاتی مانند در و پنجرهها را روی بُرد برش دهید و اضافه کنید. پنجرهها را جداگانه بسازید و آنها را به طرح اصلی خود اضافه کنید.
- اکنون پلان ها به صورت عمود بر یکدیگر و زمین قرار گرفته و به هم چسبیدهاند. بنابراین به سراغ ساخت عناصر دیگری مانند سقفها، جان پناهها و نردهها بروید.
- مدل را با رنگ آمیزی یا با استفاده از متریال مورد استفاده در طراحی (متناسب با مقیاس) کامل کنید.
روش فوق فقط برای ماکت های هندسی ترجیح داده میشود. برای ماکتهایی با فرمهای پیچیده، ترجیح داده میشود که با برش و چسباندن قطعات بر روی پایه، هر عنصر ساختمانی را به طور جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.
۳. ماکت معماری داخلی ساختمان
ماکت معماری داخلی ساختمان بیشتر توسط طراحان داخلی ساخته میشود. ماکت های معماری داخلی در مقایسه با ماکت های خارجی پیچیدهتر و دقیقتر هستند.
نحوه ساخت ماکت معماری داخلی ساختمان
- مراحل یک تا چهار ماکت های معماری خارجی ساختمان را دنبال کنید.
- پس از به دست آوردن یک محوطه سه بعدی از فضای مورد نظر خود، مبلمان را اضافه کنید. اسباببازیهای کوچک میتوانند به عنوان مبلمان مورد استفاده قرار گیرند، اما برای دستیابی به یک ماکت حرفهای و در حالت ایدهآل، از چوب تراشیده استفاده میشود.
- جزئیات دیگر مانند گیاهان، مواد باید قبل از چسباندن مبلمان اضافه شود. سعی کنید از همان مواد در مقیاس کوچکتر استفاده کنید، مثلاً یک میله فلزی به جای ستون فولادی، شن و ماسه شبیه سنگریزه و غیره. ایده ها بی پایان هستند.
- یک ماکت معماری را میتوان با افزودن چراغ به لامپ ها و تامین سیمکشی از طریق سقف مخفی حرفهایتر کرد.
۴. ماکت معماری منظر
این ماکت ها معمولاً توسط معماران منظر ساخته میشوند و ممکن است منحصراً بر عناصر محوطهسازی مانند باغها، پارکها یا طراحی منظر یک ساختمان تمرکز کنند. هر ماکت دارای محوطه سازی مانند چمن، ماسه یا درخت است. اما ماکت های معماری منظر تمرکز ویژهای روی جزئیات دارند.
نحوه ساخت ماکت معماری منظر
- یک پایه توپوگرافی بسازید.
- یک ماکت بلوکی از ساختمان بسازید. ماکت بلوک یک ماکت خارجی ساده شده است که تنها انبوه ساختمان طراحی شده را به تصویر میکشد.
- درختان و گیاهان را بسازید. گونهها باید شناسایی شوند، اندازه برگ ها و شاخه ها ثبت و تقلید شود. یک بلوک از یک اسفنج نرم برداشته شده و به قطعات ریز پاره میشود. کوچکترین تکهها برای درست کردن گلها است، برای جدا کردن آنها از الک استفاده کنید. سبزها را میتوان به عنوان چمن استفاده کرد. اندازه تکههای به دست آمده میتواند به تشخیص گونه کمک کند. مایع غلیظی از رنگ سبز برگ را با آب مخلوط کنید و اسفنج را در آن خیس کنید. در حالی که خشک میشود، از سیمهای فلزی برای ساختن تنه و شاخهها استفاده کنید. توجه کنید که شاخههای درختان چگونه به نظر میرسند. درختان بادام دارای شاخههای عمود بر هم هستند در حالی که اقاقیا شاخههایی با زاویه تند دارند. از چندین میله برای تشکیل تنه استفاده کنید، آن را در صورت لزوم خم کنید. درخت را وارونه در یک کاسه آب چسب به نسبت ۵۰:۵۰ فرو کنید. اسفنج خشک شده را روی قاب ساخته شده بپاشید. این را در نظر داشته باشید که مدل های آماده درختان در مقیاسهای متفاوتی برای معماران و طراحان قابل خرید است.
- برای ساخت زمین، چسب و آب را به نسبت ۵۰:۵۰ مخلوط کنید و پایه را رنگ کنید. تکههای الک شده اسفنج را به طور یکنواخت روی آن بپاشید. اضافی آن را به آرامی و از طریق باد حذف کنید.
- عناصر دیگر مانند لامپ، مبلمان و مسیرهای عابر پیاده را با تخته درست کنید و آنها را رنگ کنید.
- اپوکسی برای مدل سازی بدنه آبی ترجیح داده میشود. اما میتوان آن را با چهار لایه دستمال توالت چسبانده شده با چسب و آب به نسبت ۵۰:۵۰ درست کرد. از یک قلم مو برای ایجاد امواج استفاده کنید و با سایههای آبی رنگ کنید تا واقعی به نظر برسد.
۵. ماکت های سایت
ماکت های سایت معمولاً در بنگاههای و مشاورین املاک مورد استفاده قرار میگیرد، اگرچه در شیوههای معماری یک هنجار است و به عنوان نمایشی در ساختمانهای بزرگ استفاده میشود. ماکتهای سایت که عمدتاً در ۱:۱۰۰۰ ساخته شدهاند، مکان را در مقیاسی قابلاعتماد شامل ساختمانها، پارکینگ و ویژگیهای طبیعی نشان میدهند. ماکت های سایت ممکن است ماکت های کاری باشند که دارای گزینههای روشنایی یا حتی آبنمای دیوانهکنندهتر، جریانهای واقعی آب باشند. آنها با انجام یک ماکت توپوگرافی و تکمیل آن با یک ماکت خارجی و یک ماکت منظر ساخته میشوند.
۶. ماکت طراحی شهری
این ماکت ها در مقیاس بزرگ هستند و معمولاً یک شهر یا یک محله را در بر میگیرند. ساختمان های موجود در ماکت های طراحی شهری به شکل بلوکی هستند. طراحی اصلی انجام شده در پاسخ به گسترش شهری با جزئیات انجام شده آن است.
چگونه یک ماکت طراحی شهری بسازیم
- مقیاس و وسعت شهری ماکت را تعیین کنید.
- رنگ آمیزی شبکه های جادهای ضروری است. در مورد جزئیات وسواس به خرج ندهید، مگر اینکه ماکت بطور ویژهای نیاز به تمرکز داشته باشد.
- از تمام ساختمان ها ماکت های بلوکی درست کنید و آنها را به مکان های مربوطه بچسبانید.
- بر اساس مقیاس شهری، مصالح هایی را انتخاب کرده و شروع به ساختن کنید. به عنوان مثال، یک ماکت طراحی شهری راه آهن مترو، شامل ایستگاه ها، شبکه های ریلی، سیگنال ها و سیستم ساختاری است. این ارتباط عابر پیاده و وسیله نقلیه را در پاسخ به زمینه توضیح می دهد.
۷. ماکت سازه ای معماری
برای ساختارهای پیچیده، ماکتها سیستم ساختاری را ساده میکنند. این نوع ماکتها به جای خود ساختمان، بر جزئیات قاب سازه و پایه ها تمرکز دارد و عناصر ساختاری به طور جداگانه ساخته شده و به هم چسبانده میشوند.
۸. ماکت معماری جزئیات
این نوع ماکت جزئیات ساختاری، منظره یا زیبایی شناختی خاصی را که در یک پروژه طراحی شده و به مشتریان نشان داده شده است، به نمایش میگذارند.
برای هر جزئیاتی که لازم است، از متریالی استفاده کنید که مشابه مواد اولیه استفاده شده در طراحی باشد. به عنوان مثال، برای ساختن جزئیات آجرکاری از خاک رس مدلسازی قرمز برش مکعبی استفاده کنید. سنگ های کوچک میتوانند دیوارهای سنگی بسازند. زیبایی ماکت های دقیق این است که مقیاس آن انعطاف پذیر است. بنابراین، استفاده از مواد واقعی برای ساخت ماکتهای معماری را امکانپذیر میسازد.
۹. ماکت مفهومی
ماکت های مفهومی یک ایده را توضیح میدهند. ماکت مفهومی معماری نسبت به طرحها ارتقا مییابد و به سازنده و شخص کمک میکند مفاهیم واضحی را که در یک سازه استفاده میشود مشاهده کند. چنین ماکت هایی برای مطالعه خورشید، مسیرهای باد و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. ماکت های مفهومی غالباً با تخته و چسب درست میشود.
۱۰. ماکت طراحی محصول
طراحان محصول از ماکت سازی برای انتقال ایده های خود استفاده میکنند. بهطور معمول در ۱:۱۰ تا ۱:۱ (برای مقیاس نمونه اولیه) ساخته میشود که به طراحان کمک می کند تا ایده های خود را به مشتریان منتقل کنند. نمونههای اولیه محصول از مواد واقعی هستند که قصد استفاده از آن در طراحی وجود دارد. این نوع ماکت چندان مورد استفاده معماران قرار نمیگیرد. اما در مورد طرحهای موزه و سایر سازههای جدید، آثار صنایع دستی در ماکت های مقیاس ساخته میشوند تا جوانب ظاهری آنها در نمایشگاههایشان را تجسم کنند. آنها در کارخانه ها با داده هایی که به صورت دیجیتالی به رایانه وارد میشوند، تولید میشوند. این ماکت ها مدل های کاری با مفاصل و اهرم های متحرک هستند.
متریال و وسایل ساخت ماکت معماری
برای قرنها، ماکت سازی جزء اصلی آموزش و تمرین معماری بوده است. هدف از این ماکت ها شبیه سازی رابطه فضایی بین حجم ها و درک سیستم های سازنده است که به طراح و مشتری امکان می دهد یک طرح را در پلان، ارتفاع و پرسپکتیو به طور همزمان بررسی کنند.
حتی در عصر رندرینگ با کیفیت فوقالعاده و واقعیت مجازی، ماکت های معماری نشاندهنده یک روش دوستداشتنی، آزمایششده و جواب پس داده برای انتقال ایدهها هم در طول فرآیند طراحی و هم در مرحله ارائه هستند. چه از طریق یک آزمایش حجمی سریع و پنج دقیقهای مدلهای کاغذی، و چه از طریق جزئیات ساختاری چوبی که به دقت حجاری شدهاند؛ انتخاب دقیق مواد میتواند به فرآیند ماکتسازی کمک زیادی کند و به طراحان اجازه میدهد انتزاعی باقی بمانند یا ویژگیهای فیزیکی سیستمهای ساختاری را آزمایش کنند.
به عنوان یک گام مهم در فرآیند خلاقیت، اکتشافات حجمی می تواند برای طراحی یک پروژه حیاتی باشد. به آثار آنتونی گائودی فکر کنید. نقشه های دو بعدی (پلان ها و مقاطع) با ماکت های فیزیکی کار می کنند تا یک نمایش جامع از طرح ارائه دهند.
با توجه به چالشهایی که در طول ساخت ماکت معماری به وجود میآید، ما مجموعهای از نکات اساسی و پیشنهادات مواد را گردآوری کردهایم تا به شما در سرمایهگذاری ماکت سازی بعدی شما کمک کند.
۱. ماکت های کاغذی
کاغذ سولفیت
به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن، این ماده برای آزمایش حجمی سریع یا ترسیم دشت های طراحی مناسب است. با قیچی و مقداری نوار، می توانید تعدادی راه حل را به سرعت، آسان و مقرون به صرفه ایجاد کنید، در حالی که همچنان اشیاء معماری پویا ایجاد می کنید.
یکی دیگر از ویژگی هایی که باید در نظر گرفته شود نازکی و در نتیجه انعطاف پذیری ماکت های کاغذی است که امکان خمیدگی، انحنا و شیب بدون تنش را فراهم می کند. این مواد همچنین برای مطالعات تاشونده خوب است.
مقوا (استوک کارت)
این ماده، در مقایسه با کاغذ، لبه ضخیمتر و استحکام بیشتری ارائه میدهد، و بنابراین اغلب برای آزمایش حجمی اشیاء معماری با اشکال بدون منحنیهای سه بعدی بزرگ استفاده میشود. با این حال، شایان ذکر است که در برخی موارد، سطوح منحنی را می توان با بستن برش ها در لبه ها به دست آورد.
مقوا همچنین امکان طراحی ماکت های ایزوله را فراهم می کند. با استفاده از رنگ های خنثی (مخصوصاً سفید) می توان تأثیر سایه ها را با کمک منبع نور مانند چراغ قوه درک کرد.
فرانک گری از این مواد استفاده می کند. طرح های امضا شده او شامل فرم های سیال، صفحات پیچ خورده و منحنی ها است. همانطور که در طرحهای فرانک گری (۲۰۰۵)، به کارگردانی سیدنی پولاک دیده میشود.
تخته مقوایی و نئوپانی
این کاغذ از وزن و استحکام بالاتری نیز برخوردار است. تفاوت بین برد دوبلکس و تریپلکس به میزان لایه های هر کدام برمی گردد. این ماده به طور ایده آل در توسعه ماکت های حجمی استفاده می شود.
معمار پائولو مندس دا روشا در استفاده از این ماده به دلیل سادگی و سرعت آزمایشی آن ماهر است.
شایان ذکر است در کنار کاغذهای ذکر شده می توان از برخی مواد اضافی مانند طلق برای نمایش شیشه و فضا های براق استفاده کرد.
۲. ماکت های چوبی
چوب بالسا
برخلاف ماکت های کاغذی، ماکت چوبی مقاومت بالاتر و سطح جزئیات بیشتری را ارائه می دهد. با این کار، فرد همچنین میتواند تکنیکهای ساخت و ویژگیهای فضایی را به شیوهای چشمنواز ترو البته گرانتر، نشان دهد.
در خانواده چوبهایی که اغلب در ماکت سازی استفاده میشوند، بالسا یکی از سادهترین چوبها است. ضخامت کم این چوب امکان برش دقیق و اتصال سطوح با چوب یا چسب سفید را فراهم میکند.
بسیاری از استودیوها از این نوع ماکت برای مشاهده راهکارهای ساخت در فضای داخلی خود استفاده می کنند. زیبایی چوب نرم نیز انتخابی عالی برای ارائه طرحهای پیشنهادی به مشتری به شکلی مطمئن و حرفهای است.
بالسا همچنین از طریق سنباده زدن لبه ها، رنگ آمیزی یا لاک زدن، مستعد ایجاد پوشش های مختلف است. این نوع چوب معمولاً بهصورت پانلها یا نوارهای نازک موجود است که امکان آزمایش در روکشها، قاببندی، ورقها و کاشیکاری را فراهم میکند.
۳. ماکت های فوم
ورق های فوم دارای ضخامت های مختلفی هستند. این ورق ها به راحتی بریده می شوند و محکماند. از طرفی یک انتخاب عالی برای آزمایش حجمی سریع است که با یک کاتر فوم که اکنون جزء اصلی استودیوهای دانشگاهی است، میتوان با آن کار کرد. دهها حجم را میتوان در عرض چند دقیقه تولید کرد که این تکنیک را برای ماکت سازی زمینه در مقیاس بزرگ، که در آن جزئیاتی مانند الگو و نماها چندان مهم نیستند، ایدهآل میکند.
با استفاده از ابزار حکاکی، فوم همچنین اجازه میدهد تا مجسمههای تعریف شدهتر، دقیقتر و ویژگیهای محوطهسازی مانند درختان ایجاد شود.
انتخاب چسب در استفاده از فوم در ماکت معماری نیز اهمیت زیادی دارد، زیرا برخی از مواد شیمیایی ممکن است آنرا را ذوب کرده و استحکام ماکت را تضعیف کند.
ماکت سازی فوم به دلیل کم هزینه بودن، در دسترس بودن و زیبایی دلپذیری آن در صورت توجه و مراقبت لازم، یکی از مورد علاقهترین های دانشجویان معماری در دانشگا ها است.
در دنیای حرفهای، ماکت معماری فوم توسط معماران سرشناسی چون بیارکه اینگلس و رم کولهاس استفاده میشود.
۴. ماکت های پلاستیکی
این مادهی کم هزینه اغلب برای توسعه ماکت های توپوگرافی استفاده میشود. شما به سادگی میتوانید یک نقاشی چاپ شده را روی پلاستیک بگذارید و برش دهید.
به دلیل ضخامت کم، ممکن است لازم باشد که بیش از یک لایه را با همان بریدگی به هم وصل کنید تا به ارتفاع نهایی مطلوب برسید.
ماکت های پلاستیکی را میتوان با ماکت های پرینت سه بعدی تکمیل کرد و زمینه یا زمینهای را برای طرحهایی با جزئیات بیشتر و دقیقتر فراهم کرد.
۵. ماکت های چوب پنبه ای
ورق های چوب پنبه ای انعطاف پذیرتر و راحت تر از تخته های فوم قابل حمل هستند. آنها همچنین میتوانند عنصری از بافت را به ماکت شما ارائه دهند.
۶. ماکت های فلزی
فلز برای ساخت سازه ها و نشان دادن تکمیل، روی ماکت شما عالی است. برخی از فلزات محبوب برای استفاده در ماکت های معماری آلومینیوم یا مس هستند.
مراحل ساخت ماکت معماری
اگر یک پروژه معماری در دست انجام دارید، نکاتی را در مورد نحوه کار با مصالح بررسی کنید، مانند:
۱. اندازه گیری کنید. ماکتها نحوه نمایش یک ساختمان بزرگ در مقیاس کوچکتر هستند. اندازه گیری مناسب به شما اطمینان می دهد که مقیاس مناسب را برای ماکت خود بدست آورید.
۲. نمونه های اولیه بسازید. قبل از شروع ساختن ماکت خود، چند قطعه نمونه بسازید تا مطمئن شوید که به درستی در کنار هم قرار می گیرند و اندازه گیری های شما دقیق است.
۳. از ابزار مناسب استفاده کنید. تیغه تیز، قیچی، چاقوی کاربردی، و گونیای ال شکل همه ابزارهای مناسبی برای سازندگان ماکت هستند. در صورت داشتن بودجه، دستگاه برش لیزری نیز گزینه ای است (خدمات برش لیزر می تواند گران باشد). شما باید تحقیق کنید که کدام ابزار برای هر ماده بهتر کار میکند و چه چیزی می توانید بخرید.
۴. از چسب مناسب استفاده کنید. چسب چوب برای چوب استفاده می شود، اما اگر اضافی آن به درستی پاک نشود، می تواند لکه دار شود. چسب ماتیکی فقط باید برای ساخت کاغذ استفاده شوند، با این حال، به اندازه چسب پارچهای که ضخیم تر و قوی تر از چسب ماتیکی است و سریعتر خشک می شود، محکم نمی ماند. یک تفنگ چسب حرارتی سریعترین کار را انجام میدهد و قویترین چسبندگی را دارد، با این حال، کار کردن با تفنگهای چسب میتواند خطرناک باشد، و اگر اشتباهی مرتکب شوید، راه بازگشت زیادی برایتان باقی نخواهد ماند. برای جایگزینی مطمئن تر، می توانید از چسب لایهای دو طرفه استفاده کنید.
۵. محوطه سازی را اضافه کنید. ساخت ماکت معماری فقط مربوط به خود ساختمان نیست – برای مشتری یا عموم مردم مفید است که بدانند ساختمان شما در فضایی که در حال ساخت است چگونه به نظر می رسد. آیا این محله را بهبود میبخشد؟ یا مثل شست زخمی بیرون خواهد زد؟ افزودن درختان، درختچهها، اتومبیلها، نورپردازی و سایر مبلمان خیابانی میتواند به بینندگان کمک کند تا ایده بهتری در مورد نحوه مناسب ساخت و ساز شما ایجاد کنند.
نکاتی برای بهبود مهارت ماکت سازی در معماری
تکنولوژی و فناوری های نوین جهان، صنعت معماری را هم تحت تاثیر خود قرار داده؛ بطوری که امروزه بسیاری از معماران و دانشجویان معماری با کمک پرینتر هایی اختصاصی، به ماکت معماری سه بعدی دسترسی پیدا میکنند. ماکت هایی که از سرعت ساخت، دقت و کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. اما علیرغم چنین تغییراتی، همچنان ساخت ماکت معماری بصورت دستی میان معماران و دانشجویان معماری رواج دارد.
بنابراین در ادامه مطلب نکاتی مهم برای بهبود مهارت های ساخت ماکت به روشهای سنتی را از نگاه آرک دیلی برای شما گردآوری کردهایم:
۱. از ابزارهای برش با کیفیت بالا استفاده کنید
هنگامی که به سراغ عملیاتی کردن برنامه ساخت ماکت معماری خود میروید، بارها و بارها نیاز خواهید داشت تا بخشی از مواد و متریال خود را برش دهید تا با نیاز موجود طرح مطابقت داشته باشد. این موقعیت به اندازهای برایتان تکرار خواهد شد که شاید بتوان گفت، ابزار برش یکی از مهمترین ابزار های ساخت ماکت محسوب میشود (شاید به استثنای چسب که بعداً در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد).
به دست آوردن آن لبه تمیز سطح دیگری از آراستگی را به کار شما اضافه میکند؛ ممکن است چنین ظرفاتی به طور کامل مورد توجه مخاطبتان قرار نگیرد، اما فقدان آن همیشه مورد توجه قرار می گیرد (اما به ما اعتماد کنید). مطمئن شوید که یک چاقوی کاربردی با مجموعه ای از تیغه های قابل تعویض را در اختیار دارید؛ یک چاقوی کند اغلب خطرناک تر از یک چاقوی تیز است!
درصورتی که نمیخواهید ساعتها صرف برشهای ظریف با استفاده از چاقو برای یک ماکت طرح ساده بکنید، در اختیار داشتن یک قیچی برنده نیز برایتان مفید خواهد بود.
۲. مواد و متریال خود را با دقت انتخاب کنید
ممکن است ماکت شما همیشه مدل دقیقی از یک ساختمان در مقیاس کامل نباشد، با این حال موادی که برای نمایش آن انتخاب میکنید مهم هستند. اولاً به این دلیل که شما میخواهید ماکتتان چیزی در مورد پروژه شما را روایت کند. ثانیاً به این دلیل که استفاده از مواد انتخابیتان به اندازه کافی آسان باشد؛ یک ماکت باید پروژه شما را تکمیل کند، نه اینکه تمام وقت شما را برباید.
۳. در صورت لزوم از برش لیزری استفاده کنید
کاملاً عادی است که تمام طرحی که تصمیم به ساخت ماکت آنرا دارید بصورت فایل اتوکد در سیستم شما موجود باشد، اما این غیرعادی است که عزمتان را جزم کنید که تمام قطعات کوچک و بزرگ ماکتتان را بصورت دستی بسازید! بنابراین برش لیزری یکی از روش هاییاست که استفاده از آن میتواند برایتان مفید باشد.
۴. به نورپردازی محیط خود توجه کنید
اطمینان از اینکه محیط کار شما به درستی روشن است برای جلوگیری از آسیب دیدن چشمان شما و همچنین امکان دیدن جزئیات در ماکت خود و جلوگیری از اشتباه ضروری است. ماکت ها همچنین میتوانند عکسهای زیبایی داشته باشند، اما تنها در صورتی که نور مناسبی برای آن تنظیم کرده باشید.
۵. مطمئن شوید که فضای کافی دارید
قبل از آغاز فرایند ساخت ماکت، فضای کافی و مناسبی را برای خود در نظر بگیرید. اگر یک فضای به اندازه کافی بزرگ یا سازماندهی شده نداشته باشد، ماکت سازی می تواند خیلی سریع به روندی آشفته و گیج کننده مبدل شود. به عنوان مثال، تعبیهی یک سطل زباله برای ضایعات باقیمانده، یا داشتن یک ناحیه قطعات برش خورده که جدا از محل مونتاژ باشد، می تواند تجربه ساخت را برایتان بسیار دلپذیرتر کند.
۶. از چسب مناسب استفاده کنید
همانطور که قبلا ذکر شد، در کنار ابزارهای برش، داشتن چسب درست در فرایند ماکت سازی یکی از ضروری ترین بخش های کاری شماست. هیچ چیز، بدتر از ظاهر شدن با ماکتی نیست که با کوچکترین لمسی آماده از هم پاشیدگی است – به جز، ظاهر شدن با ماکتی پوشیده از قطرهها و رشتههای چسب!
۷. دستان خود را بشویید
بهتر است دستهایتان را هر ۳۰ دقیقه یکبار بشویید. اگرچه ممکن است برای برخی این کار کمی بیش از حد باشد، اما ممطئن باشید که ارزشش را دارد، به ویزه اگر با متریالهایی با رنگ های روشن کار میکنید. روغن و چرکی که شروع به جمع شدن روی انگشتان شما میکند ممکن است تا زمانی که آن را در ماکت تکمیل شده خود مشاهده نکنید، برای شما آشکار نباشد. فهمیدن آن در چنین شرایطی، خیلیی دیر است.
۸. در مورد یک مقیاس تصمیم بگیرید
مقیاس می تواند یک تغییر دهنده بازی باشد. نه تنها سطح جزئیات و فضای قابل مشاهده را تعیین می کند، بلکه میزان زمانی را که برای ماکت خود صرف می کنید نیز تعیین می کند – و برخلاف تصور رایج، کوچکتر همیشه سریعتر نیست. ساعتها صرف بریدن عناصر دقیق و کوچک با استفاده از کاتر چیزی است که وقتی میتوانید مقیاس بزرگتری انتخاب کرده و از قیچی استفاده کنید، پشیمان خواهید شد.
۹. در آنچه نشان می دهید انتخابگر باشید
هرگز زمان یا پول کافی برای گنجاندن همه چیز در یک ماکت وجود نخواهد داشت، بنابراین مطمئن شوید که هدف ماکت شما برای برقراری ارتباط چیست. آیا این ماهیت پروژه یا کانسپت شما را نشان میدهد، یا یک بخش فنی از یک دیوار را نشان میدهد؟ این به شما کمک میکند تا متریال و زمان مورد استفاده خود را کاهش دهید و تمرکز خود را روی موارد ضروری معطوف کنید.
علاقهمند به سفارش ماکت معماری هستید؟
کارشناسان کانون معماران و شهرسازان شما را به حرفهای ترین و مجربترین افراد فعال در این زمینه معرفی می کنند تا بدون هیچ هزینه ای مشاوره بگیرید. کلیک کنید تا به تلگرام ما متصل شوید.
۱. معماری
۶. اپلای معماری
۸. ماکت معماری
۱۰. فتوشاپ در معماری
منابع: archdaily.com | masterclass.com | arch2o.com
نویسنده: رضا دهقان