تفاوت سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل [کیفیت-هزینه-ایمنی-سرعت اجرا]

سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل، سه سیستم اجرایی پرکاربرد سازه‌های بتنی هستند. این سقف ها از جنبه‌های فنی با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین با توجه به نیاز به مصالح ساختمانی، میلگرد و ابعاد پروژه هزینه اجرای متفاوتی دارند. برای آنکه بهترین و مناسب‌‌ترین سقف را با توجه به ظرفیت ها و محدودیت‌های یک سازه ساختمانی انتخاب کنیم؛ لازم است تا ویژگی‌ها را هم مقایسه کنیم و از هر یک شناخت دقیقی داشته باشیم. در این مطلب تفاوت سقف یوبوت، کوبیاکس و وافل را در جنبه‌های مختلف بررسی و بیان کرده‌ایم؛ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

 بی شک یک ساختمان استاندارد، مستحکم و شیک حاصل تلاش یک تیم تخصصی و حرفه‌ای است. عالی سازان عرش کارمانیا مجری و پیمانکار سقف وافل، سقف یوبوت و دیگر سیستم‌های اجرایی مدرن، آماده ارائه بهترین خدمات به شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از مشاوره رایگان تیم متخصص عالی سازان با شماره تماس ۰۳۴۳۲۴۳۱۰۸۰ بگیرید.

 

بررسی تفاوت سقف های یوبوت و کوبیاکس و وافل

سقف یوبوت و سقف کوبیاکس هر دو نوعی سقف سبک محسوب می‌شوند. در قسمت غیر سازه‌ای این سقف‌ها به جای بتن، از اشکال پرکننده یا همان اجسام تو خالی استفاده می‌شود. هدف از استفاده از این اشکال، کاهش بار مرده ساختمان است. تفاوت یوبوت و کوبیاکس در اشکال پرکننده میانی سقف است.

در سقف یوبوت از المان (اشکال) مکعبی استفاده می‌شود اما در سقف کوبیاکس این المان کروی شکل است. جایگذاری المان در سقف یوبوت به گونه ای است که به شکل I در می‌آید. سقف یوبوت و کوبیاکس تا حدودی با هم شبیه هستند اما سقف وافل یک نوع دال بتنی مشبک است، شکل ظاهری آن شبیه وافل است و به همین نیز نامگذاری شده است. این سیستم برای مکان‌هایی با سقف مرتفع و دهانه های بلند مناسب است اما نمی‌توان ستون‌‌گذاری با تعداد زیاد را انجام داد. سقف وافل با توجه به نحوه انتقال بار به دو نوع وافل یک طرفه و وافل دو طرفه تقسیم می شود. برای اجرای سقف وافل یک طرفه از قالب مستطیل شکل استفاده می کنند که همانند تیرچه بلوک عمل می کند .

سقف وافل مقطع T شکل دارد اما سقف یوبوت مقطع I شکل دارد. سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل با هم تفاوت ظاهری در سطح زیر سقف نیز دارند؛ سطح زیر سقف واف مشبک است؛ اما سطح زیر سقف‌های یوبوت و کوبیاکس صاف است. هر سه سقف به کاهش بار مرده کمک می‌کنند. بتن در سقف وافل به وسیله مشبک‌ها حذف می‌شود، اما در سقف یوبوت و کوبیاکس اشکال پر کننده به جای بتن قرار می‌گیرند و بار مرده را کاهش می‌دهند.

 

تفاوت سقف های یوبوت و کوبیاکس و وافل از نظر قدمت و آیین نامه

هر سه سقف در آیین‌نامه، تایید شده هستند و استانداردهای لازم را دارند. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، الزامات فنی سقف بتن مسلح مجوف برای استفاده از قالب یوبوت منتشر کرده است.

در این میان مهمترین تفاوت در قدمت سقف وافل نسبت به سقف یوبوت و کوبیاکس است. سقف وافل بیش از ۵۰ سال است که در ایران اجرا می‌گردد و در آیین‌نامه‌های قدیمی نیز تایید شده است. اما سقف یوبوت و کوبیاکس از سال ۱۳۹۰ در ایران اجرا شدند. از این منظر سقف وافل با آزمون و خطا به کیفیت قابل قبولی رسیده است اما سقف یوبوت و کوبیاکس قدمت کمتری دارند و نقاط ضعف و قوت آن باید به مرور زمان کاملا مشخص شود.

 

تفاوت سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل از نظر کاهش وزن بار مرده

سقف وافل به میلگرد و بتن کمتری نسبت به سقف یوبوت و کوبیاکس دارد. ساختار آن نیز مشبک است. به همین دلیل، این سقف عملکرد بهتری در کاهش بار ساختمان از خود نشان داده است.

شرکت مهندسی عالی سازان عرش کارمانیا بهترین پیمانکار سقف وافل، پروژه‌های موفقیت آمیز زیادی در کارنامه دارد و با خدمات تخصصی خود در بخش‌های اجرایی، طراحی و حقوقی حوزه ساختمان صفر تا صد پروژه شما را به عهده می‌گیرد و با نتیجه عالی به اتمام می‌رساند.

 

تفاوت سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل در هزینه اجرا

هزینه اجرا از مهمترین ملاک های انتخاب یک سقف است. همانطور که گفتیم سقف وافل به بتن و میلگرد کمتری نسبت به سقف یوبوت کوبیاکس نیاز دارد و به دلیل ساختار مشبکی با استفاده از مصالح کمتری نسبت به این دو سقف اجرا می‌گردد. به همین دلیل هزینه اجرای سقف وافل نسبت به کوبیاکس و یوبوت کمتر است.

 برای اجرای سقف وافل به روان کننده نیازی نیست اما اجرای دو سقف دیگر به آن وابسته است. هزینه اجرای سقف وافل نیز نسبت به سقف یوبوت و کوبیاکس نیز کمتر است.

رتبه دوم در هزینه اجرای پایین به سقف یوبوت اختصاص دارد؛ چرا که دال‌های سقف یوبوت از پیش ساخته هستند، اما دال‌های میانی سقف کوبیاکس را باید سفارش داد و به همین دلیل هزینه حمل و نقل نیز ایجاد می‌شود.

مقدار مصرف میلگرد در سقف یوبوت و کوبیاکس تقریبا مشابه است. اما در این میان، قیمت تمام شده سقف کوبیاکس با توجه به دال و هزینه حمل و نقل بیشتر از یوبوت است.

 

کیفیت اجرای سقف‌های یوبوت و کوبیاکس و وافل چقدر متفاوت است؟

برای اجرای عالی و استاندارد سقف یوبوت و کوبیاکس، مجری باید بسیار حرفه‌ای عمل کند و مواد اولیه به ویژه دال میانی با کیفیتی را تهیه کند. نمونه‌های بی‌کیفیت این دال‌ها در بازار زیاد است و می‌تواند کیفیت پایانی کار را پایین بیاورد. مجری سقف یوبوت و کوبیاکس با تخصص بالا پیروز میدان خواهد بود و کار با کیفیتی ارائه خواهد داد.

پیمان‌کاران با توجه به قدمت سقف وافل، شناخت بیشتری از ویژگی‌ها آن دارند و از این منظر سقف وافل کیفیت اجرایی خوب دارد. این سقف طراحی و اجرای یکسانی دارد و نگرانی بابت دال میانی نخواهید داشت. با این وجود اجرای حرفه‌ای و تخصصی هر سه سقف، مساوی با نتیجه عالی آن خواهد بود.

عالی سازان عرش کارمانیا تضمین کننده کیفیت اجرای سازه ساختمانی شما است و بهترین نتیجه را برایتان رقم می‌زند.

 

تفاوت سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل در دهانه قابل اجرا

اجرایی بودن سقف با توجه به دهانه، یکی از مهمترین ملاک‌های انتخاب آن است. از این نظر سقف‌های یوبوت، وافل و کوبیاکس با هم متفاوت هستند. حداکثر دهانه سقف کوبیاکس وقتی دال از نوع تخت باشد ۵ یا ۶  متر و نهایت ۸ متر خواهد بود. ولی اگر سقف کوبیاکس با قاب خمشی بتن مسلح که از تیر و ستون ها مجزا است، ادغام گردد؛ حداکثر طول دهانه آن حدودا ۱۸ متر خواهد بود.

حداکثر دهانه قابل اجرا سقف وافل یک طرفه ۸ تا ۹ متر است. در اجرای سقف‌های وافل دو طرفه از قالب‌های مربعی شکل استفاده می‌شود و این نوع وافل را می توان تا دهانه ۱۸متر اجرا کرد.

حداکثر دهانه قابل اجرای سقف یوبوت با توجه به ارتفاع، نوع و ضخامت دال پرکننده میانی حدود ۹ تا ۲۰ متر  است. در نهایت نظر تخصصی مهندسان شرط است و آنها اجرایی بودن سقف را با توجه به دهانه پیشبینی و تعیین می‌کنند.

 

تفاوت میزان ایمنی سقف یوبوت و کوبیاکس و وافل در دهانه قابل اجرا

همانطور که گفتیم سقف وافل، وزن مرده کمتری نسبت به سقف‌های کوبیاکس و وافل ایجاد می‌کند؛ به همین دلیل این سقف عملکردی بهتری در برابر زلزله دارد.  اما از منظر آتش سوزی سقف وافل ضخامت کمتری دارد و شکل آن مشبک است. عملکرد سقف وافل با توجه به این ویژگی‌ها در برابر حریق ضعیف‌تر از سقف‌های یوبوت و کوبیاکس است. ضخامت سقف‌های یوبوت و کوبیاکس بیشتر است و در برابر آتش مقاوم‌تر هستند.

 

مقایسه سرعت اجرای سقف یوبوت و کوبیاکس

سرعت اجرای سقف وافل بیشتر ازسقف یوبوت و سقف کوبیاکس است. این نوع سقف را می‌توان به صورت مستقیم و بدون نیاز به زیرسازی و رفرش کردن سه لایه یا پلای وود اجرا کرد. برای اجرای سقف وافل به جک، لوله و میلگرد کمتری نیاز داریم؛ اجرای آن یک مرحله‌ای است. سقف‌های یوبوت و کوبیاکس نیاز به زیرسازی‌ مستحکم نیاز دارند و آرماتوربندی  باید در دو مرحله و با حجم بالاتری صورت بگیرد. این سقف ها برای اجرا به ابزار بیشتری نیاز دارند. به طور کلی مراحل اجرای سقف یوبوت و کوبیاکس زمان بر است.

 

بهترین مجری و پیمانکار سقف وافل، یوبوت و کوبیاکس

وقتی به سطح زیرین سقف‌های یوبوت، وافل و کوبیاکس نگاه می‌کنیم، سقف وافل با شکل مشبک خود نگاه‌های زیادی را به خود معطوف می‌کند و از منظر زیباشناسی توجه کاربران را جلب می‌کند. از سویی برخی افراد با توجه به سلیقه  یا دیگر جوانب فنی سقف یوبوت و کوبیاکس را ترجیح می‌دهند. برای انتخاب بهترین سقف باید جنبه‌های فنی و اقتصادی را سنجید و بهترین مجری و پیمانکار را انتخاب کرد. شرایط محیطی نیز در این میان اهمیت دارد. متخصصان باتجربه در انتخاب بهترین سقف با توجه به شرایط ساختمان و ….به شما کمک می‌کنند. شرکت مهندسی عالی سازان عرش کارمانیا با سابقه درخشان خود آماده ارائه بهترین خدمات به شما است و بهترین مجری و پیمانکار سقف وافل و یوبوت محسوب می‌شود، برای استفاده از خدمات تخصصی این شرکت با شماره تماس ۰۳۴۳۲۴۳۱۰۸۰ بگیرید. یک ساختمان ایمن و مستحکم، حاصل تلاش تیمی است. بدون شک تخصص و تجربه در کنار هم بهترین نتایج را رقم می‌زنند.


این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و کانون معماران هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.


Leave A Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل